محل تبلیغات شما

قرص مترونیدازول نوعی آنتی بیوتیک برای درمان بیماری های عفونی است که مصرف غیر ضروری و بیش از حد آن می تواند عوارضی داشته باشد. در این مقاله به بررسی عوارض قرص مترونیدازول از وب سایت زندگی سالم خواهیم پرداخت.

بیماری های عفونی جز بیماری های شایعی هستند که معمولا یکی از داروهایی که برای درمان آن استفاده می شود مترونیدازول است. این داروی آنتی بیوتیکی فقط برروی عفونت های باکتریایی و تک یاختگان تاثیر دارد. این دارو بر عفونت های ویروسی تاثیری ندارد. مصرف غیر لازم و یا مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک ها باعث کاهش کارایی آنها می شود. مترونیدازول” Metronidazole به عنوان روش درمانی برای عفونت های باکتریایی واژن ، معده ، کبد ، پوست ، مفاصل ، مغز و دستگاه تنفسی و … مورد استفاده قرار می گیرد .

توجه داشته باشید که مترونیدازول Metronidazole ” برای درمان عفونت های قارچی واژن بی تاثیر است . در صورتی که به مترونیدازول” حساسیت دارید نباید از این دارو استفاده کنید و همچنین اگر در دو هفته گذشته از داروی دیسولفیرام استفاده کردید نباید مترونیدازول” مصرف کنید . در زمان مصرف مترونیدازول” و حتی سه روز بعد از آن نباید از الکل استفاده کنید .از مترونیدازول” برای عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده نکنید .

 
موارد مصرف مترونیدازول  (Metronidazole)

    الف) آبسه آمیبی کبد
    ب) آمبیاز روده
    پ) تریکومونیاز.
    ت) تریکومونیاز مقاوم به درمان.
    ث) عفونتهای باکتریایی ناشی از میکروارگانیسمهای بی هوازی.
    ج) ژیاردیا.
    چ) جلوگیری از عفونت بعد از عمل جراحی ناشی از آلودگی یا احتمال آن در جراحیهای کولورکتال.
    ح) واژینوز باکتریایی
    خ) بیماری التهابی لگن
    د) بیماری التهابی لگن (در بیماران سرپایی)
    ذ) عفونت با کلستریدیوم دیفیسیل
    ر) هلیکوباکتر پیلوری در ارتباط با زخمهای گوارشی
    ز) آمیبیاز ایجاد شده بوسیله دی انتاموبا فراژیلیس
    ژ) عفونت انتاموبا پلکی
    ش) بالانتیدیازیس ایجاد شده بوسیله بالانتیدیوم کلی.
    ص) عفونت بلاستوسیستیس هومینیس علامت دار.ض) پاپولها و پوستولهای التهابی آکنه روزاسه
    ط) درمان موضعی واژینوز باکتریال:
    ظ) درمان زخمهای فشاری (زخم بستر)

عوارض جانبی

    عصاب مرکزی: سرگیجه، سردرد، آتاکسی، عدم تعادل، اغتشاش شعور، تحریک پذیری، افسردگی، ضعف، خستگی، بی خوابی، نوروپاتی محیطی، حملات تشنجی، تب، سنکوپ.
    قلبی ـ عروقی: تغییرات EKG (پهن شدن موج T)، ادم (با مصرف تزریقی)، برافروختگی.
    پوست: بثورات جلدی.
    دستگاه گوارش: کرامپهای شکمی، التهاب مخاط دهان، تهوع، استفراغ، بی اشتهایی، اسهال، یبوست، التهاب راست روده، خشکی دهان، ناراحتی اپیگاستر، طعم فی در دهان.
    ادراری ـ تناسلی: تیره شدن رنگ ادرار، افزایش دفع ادرار، سوزش ادرار، التهاب مثانه، مقاربت دردناک، خشکی مهبل و فرج، کاندیدای واژن.
    خون: لکوپنی گذار، نوتروپنی، ترومبوستیوپنی.
    عضلانی ـ اسکلتی: درد مفصلی گذرا.
    سایر عوارض: عفونت ثانویه باکتریایی و قارچی (بخصوص کاندیدا ، التهاب زبان، زبان خز مانند)، کاهش میل جنسی، ترومبوفلبیت پس از انفوزیون وریدی.

مسمومیت و درمان

    تظاهرات بالینی: تهوع، استفراغ، آتاکسی، حملات تشنجی، نوروپاتی محیطی.
    درمان: هیچ گونه پادزهری برای قرص مترونیدازول شناخته نشده است. درمان حمایتی است. دیازپام یا فنی توئین ممکن است برای کنترل حملات تشنجی به کار رود.

مکانیسم اثر:

موارد منع مصرف : حساسیت مفرط شناخته شده به مشتقات نیتروایمیدازول.

موارد احتیاط: در مبتلایان کراون، سابقه دیسکرازی خوانی یا الکلیسم، بیماری کبدی، تغییر میدان دید، یا اختلاف سیستم اعصاب مرکزی، نارسایی کلیوی، احتباس سدیم و در کسانی که داروهای هپاتوتوکسیک مصرف می‌ کنند، با احتیاط مصرف شود.
موارد منع مصرف و احتیاط:

اثر بر آزمایشهای تشخیصی

مترونیدازول ممکن است با آزمون تجزیه شیمیایی تری گلیسیرید و آمینوترانسفراز تداخل کند و به کاهش کاذب نتایج منجر شود. ممکن است شمارش WBC، پلاکت و نوتروفیل را کاهش دهد.
برای از بین بردن باکتری هایی که ایجاد عفونت می کنند از مترونیدازول استفاده می شود .کسانی که نسبت به,پنی سیلین حساسیت نشان می دهند می توانند از این دارو به جای آن استفاده کنند.

برای مصرف این دارو در دوران بارداری یا شیردهی باید با پزشک خود م کنید چرا که این دارو وارد شیر مادر ,می شود و ممکن است برای نوزاد خطرناک باشد.
مترونیدازول

مترونیدازول یک آنتی بیوتیک پر مصرف می باشد که در درمان و پیشگیری عفونت های متنوعی که عامل بیماری زای آنها ,یک باکتری بی هوازی یا پروتوزوآ باشد تجویز میشود.

این باکتری ها معمولاًدر فضای داخلی و بسته ی بدن که اکسیژن وجود ندارد (مانند لثه،حفره لگنی و شکمی ,مانند روده ها)ایجاد عفونت میکند.
مترونیدازول
مترونیدازول به صورت قرص

مترونیدازول معمولاً جهت درمان عفونت های تناسلی(واژینال) بانوان که ناشی از باکتری باشد تجویز می شود,اما این بدین معنی که هر نوع عفونت در واژن با مترونیدازول قابل درمان میباشد نیست.

همچنین به عنوان پیشگیری از عفونت ،پیش از جراحی های تناسلی و شکمی تجویز میشود.از مزایای مترونیدازول مناسب بودن آن برای افرادی است که به پنی سیلین ها حساسیت دارند.

آموکسی سیلین یکی از داروهای رژیم درمانی عفونت ناشی از هلیکوباکتر پیلوری در دستگاه گوارش که بیشتر ,در افراد با زخم های گوارشی دیده می شود نیز می باشد.

این دارو در ایران به صورت قرص خوراکی و سوسپانسیون،ژل و شیاف واژینال،ویال تزریقی و کیسه آماده ی تزریق,و ژل موضعی موجود می باشد.

این داروی ارزان قیمت و پر کاربرد می تواند همراه با آموکسی سیلین در درمان و پیشگیری از عفونت های ,دهانی تجویز شود.

پیش از مصرف مترونیدازول

_در صورت بارداری یا قصد باردار شدن و شیردهی،مشکلات کبدی ،خونی و سابقه ی حساسیت دارویی حتما ,پزشک خودرا مطلع کنید.
مترونیدازول
مترونیدازول به صورت پماد
ممنوعیت مصرف الکل با مترونیدازول

_مصرف الکل در مدت درمان با این دارو ممنوع می باشد.

-از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف ,لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.

نگهداری شربت مترونیدازول

در صورتی که فرم سوسپانسیون برای شما تجویز شده است، دارو را طبق دستورالعمل موجود در بسته ی دارو،با آب جوشیده ی سرد شده تهیه کنید و دارو را قبل از مصرف خوب تکان دهید,و حداکثر تا ۱۴ روز در یخچال نگهداری کنید.

بیشتر بدانید اثرات جانبی مترونیدازول چیست؟

داروها و عوارض جانبی احتمالی آنها ممکن است به روش های مختلف بر افراد تاثیر بگذارد. موارد زیر برخی از عوارض,جانبی است. اکثر این عوارض جانبی بسیار نادر هستند.

اختلالات روده ای مانند اسهال، تهوع، استفراغ یا درد شکمیطعم ناخوشایندحس سوزش زبانالتهاب و درد دهاناز دست دادن اشتهاتورم شدید لب ها، صورت یا زبانخواب آلودگیسرگیجهسردرد

حرکات لرزان و راه رفتن غیرمتعارف (آتاکسی).خارش پوست.درد در عضلات یا مفاصلتیره شدن ادراراختلالات بصریگیجی.حالت افسردگیهذیان هااختلالات کبدی
عوارض جانبی مترونیدازول

اختلال اعصاب محیطی به نام نوروپاتی محیطی است که موجب ضعف و بی حسی می شود,(در درمان طولانی مدت یا فشرده)کاهش تعداد گلبول های سفید خون (لوسمی)تشنج
مترونیدازول
مترونیدازول به صورت شیاف

اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد عوارض جانبی مترونیدازول داشته باشید، با پزشک، پرستار یا,داروساز خود تماس بگیرید.

تداخل دارویی مترونیدازول با سایر قرص ها

مترونیدازول ممکن است اثر ضد انعقاد خون از داروهای ضد انعقادی مانند وارفارین و nicoumalone را افزایش دهد,و این ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد. در صورت استفاده از داروی ضد انعقاد،زمان ه شدن خون باید در طول دوره درمان مترونیدازول بررسی شود,

و ممکن است پزشک شما دوز ضد انعقادی را کاهش دهد.

مترونیدازول ممکن است سطح خون داروهای زیر را افزایش دهد:

بوسولفان

سیکلوسپورین (افرادی که سیکلوسپورین مصرف می کنند ممکن است نیاز به میزان سیکلوسپورین خون خود,داشته باشند و در طول دوره مصرف مترونیدازول، عملکرد کلیه بررسی شود)

فلوروکورازیل (همچنین به عنوان ۵-FU شناخته شده است، این یک دارو ضد سرطان است؛ اثرات جانبی آن با مصرف,مترونیدازول افزایش می یابد، اما اثر ضد سرطان آن افزایش نمی یابد)
مصرف هرمزمان مترونیدازول و لیتیوم

لیتیوم (افرادی که لیتیوم مصرف می کنند باید سطح لیتیوم خون خود را بدانند و عملکرد کلیوی هنگام مصرف دوره,مترونیدازول کنترل شود)

فنیتوئین

– باربیتورات ها، مانند داروهای ضد صرع فنوباربیتال و پریمیدون، سطح خون مترونیدازول را کاهش می دهند,و ممکن است در درمان عفونت کمتر عمل کنند. در صورت مصرف یک باربیتورات، پزشک شما ممکن است ,دوز بزرگتر از مترونیدازول معمولی را تجویز کند.

– اگر مترونیدازول توسط افرادی که دیسولفیرام مصرف می کنند، مصرف شود خطر سرگیجه و نشانه های روان پریشی ,مانند پارانوایی و توهم ها ایجاد می شود.

– واکسن تیفوئید نباید حداقل تا سه روز پس از پایان دوره مترونیدازول مصرف شود، زیرا آنتی بیوتیک می تواند,این واکسن را کمتر موثر کند.

– این آنتی بیوتیک روی قرص ضد بارداری تأثیری ندارد. در حالیکه دوره ای از آنتی بیوتیک ها را مصرف می کنید،دیگر نیازی به استفاده از یک روش اضافی ضد بارداری با قرص، پچ یا واژن نخواهید داشت.

این به این دلیل است که تا به امروز شواهدی وجود ندارد که اثبات شود که آنتی بیوتیکها(به غیر از ریفامپیسین یا ریفابوتین) روی این داروها تاثیر می گذارد.

– با این حال، اگر قرص ضد بارداری مصرف کرده و استفراغ یا اسهال را در نتیجه درمان با این آنتی بیوتیک تجربه کنید،باید از دستورالعمل های استفراغ و اسهال پیروی کنید.

بد نیست بدانید هشدار در زمان مصرف
واکنش های ناشی از مصرف لیتیوم مترونیدازول با نوشابه های الکلی

هنگام مصرف این دارو نباید به هیچ وجه نوشابه‌های الکلی بنوشید یا داروهای حاوی الکل مصرف کنید و این نکته را ,باید حداقل تا یک روز پس از اتمام درمان با مترونیدازول رعایت کنید. در غیر این صورت ممکن است,دچار یک واکنش بسیار ناخوشایند شوید,

که علایمی مثل تهوع ، استفراغ ، دل پیچه ، سردرد، تپش قلب ، برافروختگی و گرگرفتگی دارد.همچنین در صورتی که بیماری خاصی دارید و یا در دوران بارداری و شیردهی به نوزادتان به سر می‌برید,و یا حتی قصد باردار شدن را دارید حتما پزشک معالج خود را از این موضوع مطلع کنید.

برای مصرف این دارو موارد زیر را در نظر داشته باشید:

اگر در حال درمان عفونت با تریکوموناس هستید، برای جلوگیری از عفونت مجدد همسرتان نیز باید همزمان با,مترونیدازول درمان شود و تا بهبود کامل برای روابط جنسی حتما از کاندوم استفاده شود.

در صورت سابقه یا ابتلا به بیماری‌های مغزی مثل صرع ؛ مشکلات خونی یا بیمای‌های کبدی حتما در ارتباط با,مصرف این دارو با پزشک مربوطه م کنید.

در صورت مصرف داروهای دیگر، به ویژه ضدانعقاد (رقیق کننده‌های خون ، مثل وارفارین) یا دیسولفیرام ,حتما موراد را با پزشک خود در میان بگذارید.

این دارو می‌تواند باعث حساس شدن پوست شما شود، پس از ضدآفتاب، عینک آفتابی و لباس مناسب,در صورت حساسیت به دارو استفاده نمایید.

دارو را دور از دسترس کودکان ، دور از گرما، نور مستقیم یا حرارت مرطوب نگهداری کنید.

برای افزایش سرعت لود سایت به نکات زیر دقت کنید

سرعت لود سایت امروزه یکی از مهمترین فاکتورهای سئو محسوب می شود.

معروف ترین افزونه های بهینه سازی و کاهش حجم عکس ها

مصرف ,مترونیدازول ,عفونت ,درمان ,های ,دارو ,ممکن است ,این دارو ,عفونت های ,می شود ,آنتی بیوتیک

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

wamanlaypom مطالب اینترنتی عشق منو تو دم را غنیمت شمار مرززیبایی ماهی تازه جنوب (لیان) firobirdra korean45 New folder nezamevazifee